WELKOM OP DE DROESEMS

 

Misschien zag je al dat op de slachthuissite een grote Toren van Babel wordt gebouwd, uit bamboe en hout. Vanaf augustus kan je de toren niet alleen van buitenaf zien groeien, maar is er ook vanalles in de toren te ontdekken. We nodigen je alvast uit op de Droesems, elke zondag van augustus en september, tussen 15u-17u.

De Droesems zijn praatsalons waarin stadsdichter Maud Vanhauwaert, interessante gasten en artiesten uitnodigt.
‘Droesem’ betekent letterlijk: bezinksel dat in wijn achterblijft na rijping. In ons geval betekent het: bezinksel van een volle week babelen! En wat betekent ‘babelen’ dan? Ach, u moet het maar komen ontdekken!

In elk geval gaan we tijdens de Droesems praten over meertaligheid in haar vele facetten. Het belooft een mooie mix te worden van ernstig en goed zot, sprookjesachtig en hyperactueel. Tijdens elke Droesem zoomen we ook in op één van de talen waarin het nieuwe stadsgedicht van Maud Vanhauwaert wordt vertaald.

— Engels – Jiddisch – Frans – Russisch – Spaans – Arabisch – Turks – Chinees —

Na elke Droesem krijgt iedereen de unieke kans om de nieuwe vertaling van het stadsgedicht eigenhandig te zeefdrukken op vlaggetjes.
Je kan ook het machtige affichebeeld komen zeefdrukken op een eigen stuk textiel. Breng een leeg T-shirt mee, een tote-bag of desnoods een keukenhanddoek en vereeuwig met ons de Toren van Babel!

 

 

FACEBOOK

 

>> ZONDAG 4, 11, 18 en 25 aug – 1, 8, 15 en 22 sep >> 15u-17u 

>> ZONDAG 22/09 >> FEEST >> vanaf 17u

PROGRAMMA

(c) Sofie Gheysens