Naast de dagelijkse spraakverwarringen op de Babel-werf vulde de toren zich tijdens zijn eindfase met verschillende talen in de vorm van een audio-installatie. Bezoekers konden zich in de zomer van 2019 verwachten aan meertalige liefdespoëzie, bamboeklanken en bouwritmes … en dat op elke verdieping. 

TOWERTOUR

Hoe klinkt de toren in je oren? Hoe klinkt het maken van een toren? Wie zijn haar bouwers? TowerTour is een auditieve vertaling van het bouwproces van de Toren van Babel. Muzikale klanken van bamboe en bouwmaterialen, maar ook meertalige gesprekken en werkjargon van op onze wervelende werf komen samen in een ‘soundscape’. Maud Vanhauwaert neemt je mee op ontdekkingstocht in de Toren van Babel. Ontmoet de babelbouwers, hoor de toren zingen en zoemen en herbeleef het bouwproces. Laat je leiden door de TowerTour of verdwaal gerust in dit klankenbad. 

 

De TowerTour werd speciaal voor de Toren van Babel ontwikkeld door Alec De Bruyn en Maud Vanhauwaert in samenwerking met Margot Timmermans.

Tijdens het slotevenement van Toren van Babel in de zomer van 2019 kon je ook een audio-installatie beluisteren in de toren op basis van het stadsgedicht van Maud Vanhauwaert en de installatie WACHTGELUIDEN bezoeken, gemaakt door Misja Nolet en Sascha Bornkamp. 

(c) Sofie Gheysens