22/9 Droesem 8 – feestelijke slotdroesem

 

Drie maanden bouwen en babelen wordt afgesloten met een allerlaatste maar feestelijke Droesem! De Toren van Babel bereikt zowel letterlijk als figuurlijk haar hoogtepunt.
We vieren de honderden handen die meehielpen aan de toren, de ontelbare talen die rond de toren zwierven, de hoogte van de top en de sprakeloosheid waarin wij elkaar de voorbije maanden vonden. Naast een laatste reeks gasten valt er op elke verdieping het een en ander te ontdekken.
Feest met ons mee! 

 

PROGRAMMA

>> 15u – 17u 

De allerlaatste Droesem …

Het stadsgedicht van Maud Vanhauwaert heeft doorheen de reeks Droesems een reis gemaakt langs het Engels, Frans, Spaans, Chinees, via het Arabisch, Turks, Russisch, het Jiddisch om weer thuis te komen in het Nederlands. Voor de laatste Droesem nodigen we een hele reeks artiesten uit die elk een vertaling van het gedicht op een eigenzinnige manier zullen brengen. Verwacht je aan wervelende poëtische passages van onder andere auteurs  JEROEN OLYSLAEGHERS en YOUSRA BENFQUIH, dichteressen AMINA BELORF en FATHENA AL-GHORRA, slam poets LISETTE MA NEZA en HIND ELJADID, muzikant GREGORY FRATEUR… Een hele resem artiesten die niet in een zin op te sommen vallen, want we voegen er ook nog OSKAR GONZALEZ van Colectivo Amorika, kunstenaar KITO SINO, auteur/psychologe BIRSEN TASPINAR, acteur WIM DANCKAERT en vertalers YU-CHIEH LAI en KATELIJNE THEUWISSEN aan toe. 

Hou dit paginaatje in de gaten voor de laatste update aan mooie gasten. 

 

>> 17u – 19u

Feestelijke opening van de Toren van Babel als audio-installatie …

> Stadsgedicht | Op de eerste verdieping van de Toren van Babel kan je luisteren naar de vertalingen van het stadsgedicht als een polyfonie van poëzie en spraakverwarring.

> Herbeleef het hele toren-avontuur via een hoofdtelefoon! Laat je door de toren gidsen met ‘TowerTour’ en drijf weg op de geluiden en klanken van de toren.

> Wachtgeluiden | Boven in de toren heb je niet alleen een fantastisch zicht over de Dam-wijk maar vind je ook de audio sculptuur van Micha Nolet en Sascha Bornkamp.

 

De Toren van Babel als Audio-installatie werd ontwikkeld door Alec De Bruyn i.s.m. Maud Vanhauwaert en Margot Timmermans.

MEER INFO over de audio-installaties van Toren van Babel vind je hier

 

>> ook dit nog 

> nog een laatste kans om je vlaggenlijn met de vertalingen van het stadsgedicht te vervolledigen…

> … en om het logo op een eigen T-shirt of een ander stuk textiel te zeefdrukken.

> er zijn hapjes en drankjes!

> En muziek!

 

FACEBOOK