1/9 Droesem 5

Komende zondag baadt el Torre de Babel in de Spaanse taal! We voorzien een gevarieerd en kleurrijk programma om de zomervakantie af te sluiten… Kom mee zomeren en genieten van deze vijfde editie met onderstaande gasten! Bovendien kan je het resultaat bewonderen van een hele week hard werk door een twintigtal masterstudenten interieurarchitectuur van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag.

TE GAST

Rocio Forero Bogdanovich is psychologe, seksuologe, kunstenares en diversiteitsexperte. Zij werkte reeds mee aan verschillende storytellingprojecten als auteur, fotografe en filmmaker. Vrouwen, moeders en dochters en de intersectie met migratie zijn de rode lijnen in haar werk als kunstenaar en als therapeut. Ze schreef het boek Moeder land. Op reis met moeders van de wereld. voor Vorming Plus waarin ze moeders aan het woord laat die hun kinderen in België opvoeden, maar zelf een ander vaderland hebben. Voor het boekproject Onder de brug. Moeders en dochters van Willebroek pende ze het verhaal neer van vijf bijzondere vrouwen, moeders, dochters, … Zij vertellen over hun leven, belangrijke gebeurtenissen. Ze delen levenswijsheden en vertellen over hun passies of liefdes. Bij het boek hoorde een gelijknamige tentoonstelling ‘Onder de brug’, die de 5 vrouwen laat schitteren via portretten en citaten. Eerder maakte ze een documentaire over geweld tegen vrouwen. Op dit moment volgt ze een opleiding tot illustratrice. Ze woont in Sint-Niklaas.

Jorinde Cielen woonde een aantal jaren in Andalusië, het uiterste zuiden van Spanje en de wieg van de Flamenco. Zowel in Jerez de la Frontera als in Sevilla volgde ze in die jaren continu Flamenco danslessen bij verschillende grootheden. In de wereld van de Flamenco hebben deze mensen hun sporen verdiend: Andres Marín, Alicia Márquez, Rocio Molina, Mercedes Ruíz, Ursula López, Leonor Leal… Al 15 jaar heeft Jorinde ervaring met lesgeven en optreden. Zo stond ze 7 jaar lang met met La Guardia Flamenca op straattheaterfestivals overal ter wereld, ze trad op met Praga Khan, in de musical Zorro van Stage entertainment, acteerde, zong en danste in de mooie voorstelling ‘Guernica’ van compagnie De Maan, en maakte ze de eigen voorstelling ‘Dolores en de Schoenmaker’. Naast al deze ’speciallekes’ danst ze regelmatig échte Flamenco, in gezelschap van goede muzikanten, zoals Erminia Fernández Córdoba en Arturo Ramón.

We krijgen zondag ook het Latijns-Amerikaanse kunstencollectief AMORIKA over onze houten vloer. Oskar Gonzalez en het Aztar Duo maken deel uit van hen:

AMORIKA is een collectief dat, vanuit de kunst, een brede en geëngageerde kijk mee wil delen over de werkelijkheid waarin we leven. Hun missie is banden tussen mensen en gemeenschappen creëren om een troef in deze maatschappij te kunnen vormen. Ze geloven dat het mogelijk is om ontmoetingen op te bouwen en mensen dichter bij elkaar te brengen. Kortom, om kunst te gebruiken als een middel om de andere te kunnen bereiken.

Oskar Gonzalez is Chileens, reeds 15 jaar in België en -naar eigen zeggen- papa van een zeer mooi, toffe, leuke dochter van 10. Hij leest en droomt graag.

Sandra Vives (dwarsfluit) en Toon Verdonck (gitaar) ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar het idee groeide om samen Atzar Duo te vormen. Atzar (‘toeval’ in het Catalaans) Duo brengt een repertoire gefocust op Spaanse muziek, dans en traditionele melodieën. Een reis die vanuit het oude thema ‘Folia de España’ vertrekt en met een hedendaagse werk van Felip Gasull eindigt.